Buikwandcorrectie: een ingreep uit de plastische chirurgie

overgewichtWanneer iemand veel overgewicht heeft brengt dat bepaalde gezondheidsrisico’s met zich mee. Veel mensen zijn zich hier wel van bewust maar het afvallen is toch een flinke stap. Als iemand jarenlang veel overgewicht heeft gehad en dan eindelijk van start gaat met afvallen, dan gaat de gezondheid vaak met sprongen vooruit. We hebben het hier overigens niet over een paar kilo’s te zwaar.

We hebben het over mensen met zwaar overgewicht die zichzelf nog amper kunnen verplaatsen door hun ware gewicht. Als deze mensen gaan afvallen kan het een behoorlijke stap zijn om dit te doen. Als het eenmaal gelukt is, dan hebben ze echt iets om trots op te zijn. Het is helaas vaak zo dat er rond de buik nog veel overtollig vel aanwezig is. Door het jarenlange overgewicht is de huid dermate uitgerekt dat het niet meer terug zal komen naar de originele staat. Ze lopen dus met een grote hoeveelheid vel rond onder hun kleren waardoor ze iedere keer worden herinnerd aan hun oude overgewicht waar je juist zo enorm hard voor hebben gevochten om het te verliezen.

De buikwandcorrectie voor overtollig vel verwijderen rond de buik

Iemand die hiermee te maken heeft, kan in bepaalde gevallen in aanmerking komen voor een ingreep uit de plastische chirurgie. Namelijk de zogenaamde totale buikcorrectie die dit overtollige vel kan verwijderen middels een operatie. Maar niet iedereen die veel is afgevallen zal voor deze ingreep in aanmerking komen. Een plastisch chirurg (dat is de gene die de ingreep uitvoert) zal overtuigd moeten zijn dat iemand niet terug zal vallen naar oude gewoontes en het gewicht binnen de kortste keren weer terug zal komen. Dit brengt namelijk bepaalde risico’s met zich mee.

Als iemand veel is afgevallen en deze buikwandcorrectie overweegt, dan zal er doorgaans eerst een afspraak worden gemaakt bij een kliniek met een plastisch chirurg. Deze zal naar de historie kijken en naar het vel rond de buik. Op basis daarvan zal een inschatting gemaakt worden en bekeken worden of deze ingreep uitgevoerd kan worden.

Share